На 14.06.2014г. в град Пловдив се проведе зоналния кръг на фестивала за руска песен, стихове и танци ,,Пусть всегда будет солнце". Вокална група ученици от СОУ ,,Народни будители" град Брацигово, работещи по проект ,,Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес" с ръководител Цветелина Глобова взеха участие във фестивала. Емоции, вълнения и много очаквания съпътстваха изявата. Редът на групата дойде. Лицата на всички наши деца грееха. Спокойни и уверени те грабнаха публиката. Всички ги аплодираха бурно. Резултатът не закъсня. От 35 състава нашата група беше между 5 – те финалисти, които ще представят четирите области – Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали на националния кръг на язовир ,,Копринка".
Изказваме благодарности на господин Гюлеметов кмет на община Брацигово за това че осигури транспорт и костюми на участниците в вокалната група, без което участието им в фестивала щеше да е под въпрос.
Дерзайте мили деца. Уверени сме, че ще се представите достойно и на финала.    

В. КръстеваЦв. Глобова

 
 

 

 

 

 

Невена Малинова - двуседмичен курс в Англия

Клуб на журналиста - интервю      видео   

 

 

 

 

По повод предстоящите Великденски празници, няколко деца от клуба на журналиста към СОУ „Народни будители“ посетиха църквата „Св.Йоан Кръстител“ в Брацигово. Там те се срещнаха с архиерейския наместник протойерей Любомир Траянов.

 

Поредната инициатива на децата от клуба на журналиста към СОУ „Народни будители“ е среща с д-р Милана Тодовичина.  Д-р Милана  Тодовичина е специалист по очни болести и срещата с нея е продиктувана най-вече от това, че повече от 80% от учебното съдържание преподавано в училище се усвоява визуално и грижата за детското зрение е  важна  за правилното развитие на учениците.

Видео

 
Експерти на РИОСВ-Пазарджик и БДЗП-Пловдив изнесоха днес открити уроци

Експерти на РИОСВ-Пазарджик и БДЗП-Пловдив изнесоха днес открити уроци в ОУ „Христо Ботев”, с. Бяга и СОУ „Народни Будители” в Брацигово. Поводът бе Световния ден на влажните зони втори февруари. С презентации на тема „Влажните зони в България” и „Природното богатство на Бесапарските ридове” експертите ангажираха вниманието на над 120 ученици от двете училища и на техните преподаватели.

Интерес предизвикаха резулататите от януарското преброяване на водолюбивите птици във влажните зони на област Пазарджик и демонстрацията на Добромир Добрев от БДЗП-Пловдив. Учениците видяха как за минути празна пластмасова бутилка може да се превърне в перфектна хранилка за птици. Те бяха впечатлени и от факта, че през последните години популацията на градското врабче, синигера, гугутката е намаляла наполовина и как една поддържана хранилка може да помогне на десетки птици да презимуват. Не бяха малко ентусиастите, които дадоха обещание да изработят хранилка за птици и да се включат със своето Зрънце любов както в акцията Да помогнем на птиците, така и в бъдещи природозащитни инициативи и конкурси на РИОСВ-Пазарджик.

 
През последните дни заболелите от грип и остри респираторни инфекции в страната  се увеличиха. В някои области е обявена грипно епидемия.
По този повод няколко деца от клуба на журналиста се срещнаха с д-р Пламен Траянов.

д-р Пламен Траянов   

Видео     

 

РЕАЛИЗИРАН  ПРОЕКТ

 

 

 

 

 

 ЕСЕН В БРАЦИГОВО - ИЗЛОЖБА

 

ФАНФАРИ

  Първият учебен ден е вълнуващ за всички. На този ден има една приятна суматоха в училищния двор. Весела глъч от превъзбудени родители, учители и ученици, суетня и пъстра мозайка от красиво облечени деца.

 

 
Учениците от СОУ "Народни будители" посетиха пещера "Снежанка"
 
Даниела Димитрова от клуба на журналиста взе интервю от директора на училището Любомир Георгиев
Поглед към резерват "Купена" и "Стенето"
Инициативата за посещението на "Снежанка" бе на децата от клуба на журналиста и е във връзка с 1 юни Международният ден на детето.
   
 

ЗДРАВЕЙ, ЛЯТО !

 

Познавате ли мозъка? Не е сигурно!

За специалистите, които изучават мозъка, вероятно това са стандартни тестове, но за обикновения човек някои от тях са направо изумителни. Разбира се в повечето случаи става дума за зрителни измами.